Óvodafejlesztés Vajdaságban | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Óvodafejlesztés Vajdaságban

Megújult vizesblokk és korszerű elemekkel bővített játszótér várja a gyerekeket a csókai Öröm Iskoláskor Előtti Intézményben.

A beruházás a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében, a Magyar Nemzeti Tanács és a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága jóvoltából valósult meg.

Összesen száztíz gyermek jár az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény csókai, központi épületébe. Számukra igen sokat jelent az, hogy ezentúl az eddigieknél is jobb körülmények között tölthetik majd a mindennapjaikat az óvodában.

Danijela Števanov, igazgató, Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény, Csóka: „Nagyon örömteli és fontos számunkra, hogy valaki gondol ránk is, és megkaptuk ezt a támogatást, amiből az épület egy része megújult, a múlt évben pedig játszótereket kaptunk, minden épület kapott valamit, most mi is, és ez rendkívül fontos a számunkra.”

A munkálatokat késleltette a kialakult járványügyi helyzet, a helyi önkormányzat illetékesei azonban igyekeztek minden segítséget megadni ahhoz, hogy a tanévkezdésre befejeződhessen a jelentős összegű felújítás.

Kormányos László, képviselő, csókai KKT: „1,7 millió dinár nagyságrendben vagy 5 millió forint értékben történt a vizesblokk felújítása, a központi óvoda udvarában és a kihelyezett tagozatokon, gondolok itt Hódegyházára, Padéra és Tiszaszentmiklósra is, a játszótér játékelemeinek a teljes körű felújítása is megtörtént a múlt héten, a tiszaszentmiklósi várat még magára, de reméljük, hogy rövidesen az is meg fog történni.”

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program 2017-ben indult el, azóta térségünkben is több óvodát újítottak fel, illetve számos intézmény gazdagodott korszerű játszóterekkel és az oktatási-nevelési munkát segítő egyéb eszközökkel is.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Ez a csókai fejlesztés is része annak, hogy olyan körülményeket biztosítsunk, hogy a magyar és a szerb gyerekek együtt jól érezzék magukat, és egyben arra ösztönözzük a szülőket, hogy magyar óvodai csoportba írassák gyermeküket, azután következő lépésként az iskolába, a döntéskor, hogy milyen nyelven tanuljanak tovább a gyermekek, akkor egyértelmű legyen, hogy anyanyelven, lényegében ez a legfontosabb célunk.”

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program legnagyobb beruházása jelenleg is zajlik Szabadkán. A beruházással várhatóan kiteljesedik majd a program, amely hozadékait a Magyar Nemzeti Tanács és a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága jóvoltából térségünkben is többezer óvodás gyermek élvezheti.