Megújul az aracsi pusztatemplom és környéke | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Megújul az aracsi pusztatemplom és környéke

Az aracsi pusztatemplom rekonstrukciója, valamint az oda vezető út felújítása és egyéb infrastrukturális fejlesztések is meg fognak valósulni – jelentette be ma Pásztor István Facebook-bejegyzésében. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint sor kerül még a műemlék körüli több tíz hektáros térség feltárására, illetve a műemléktől távolabb egy látogatóközpont kialakítására is.

– Évek óta sokan és sokat dolgoztunk azon, hogy megteremtődjenek az aracsi pusztatemplom megközelítésének és látogatásának méltó körülményei – emlékeztetett Pásztor.

A VMSZ-elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a tervek jelentős magyarországi kormányzati támogatással valósulnak meg, a két ország műemlékvédelmi intézményeinek és szakembereinek együttműködésével.

Pásztor István azt is kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Tanács elnökének, Hajnal Jenőnek indítványára egyeztettek az ügyről ma Újvidéken, Vajdaság AT Kormányában Igor Mirović kormányelnökkel, valamint Zoran Vapával, a Vajdasági Műemlékvédelmi Intézet igazgatójával és munkatársaikkal.

Pásztor megköszönte a megbeszélésen részt vevők nyitottságát, eltökéltségét, illetve a kormányok együttműködési készségét és a felbecsülhetetlen értékű örökség megőrzését, megóvását célzó erőforrások előteremtését.

– Nagy dolgok csak széleskörű összefogás eredményeként jöhetnek létre – zárta bejegyzését a VMSZ vezetője.

Forrás: Magyar Szó,  2021. február 5.