Tanulj velünk magyarul! | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Tanulj velünk magyarul!

Bemutatták a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon a Tanulj velünk magyarul tankönyvpótló második részét, amely szinte egyidejűleg jelent meg könyv formájában és digitális változatban.

Mindkettő nagy segítséget nyújt majd a magyar mint környezetnyelv, illetve a magyar nyelv a nemzeti kultúra elemeivel tantárgyakat oktató tanároknak és diákjaiknak.

A Tanulj velünk magyarul tankönyvpótló második része alapján készült el az online kurzus, amely ingyenes, órákon is használható, de alkalmas önálló tanulásra is. Rendkívül változatos, interaktív és szórakoztató.

Námesztovszki Zsolt, egyetemi tanár, MTTK, Szabadka: „Azokat a vonalakat próbáltuk erősíteni, amire a tankönyv nem képes. Tehát egy online kurzust hoztunk létre, amelyen vannak videók, tudásellenőrző kérdések, vannak összefoglaló videók, gyermekdalok. Tehát megszólaltattuk gyakorlatilag ezt a könyvet. Visszacsatolásokat adtunk, illetve tudjuk követni a felhasználóknak a tevékenységét, amire a könyv nem ad lehetőséget.”

A tankönyv kiadását a magyar kormány támogatta, míg az online kurzus létrejöttében Szerbia Oktatási Minisztériuma is besegített.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „31 önkormányzat 86 iskolájának 95 épületében mintegy 3150 gyermek tanulja ezeket a tantárgyakat, és nagyon sok olyan iskola van, szám szerint 48 olyan iskola, ahol magyar nyelvet anyanyelvi szinten nem is tanulhatnak. Ezen tantárgy keretein belül tudnak a gyermekek megismerkedni a magyar nyelvvel, tudják megismerni a magyar kultúrát, illetve hagyományainkat.”

Jerasz Anikó kiemelte, a Magyar Nemzeti Tanács nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezeket a tantárgyakat népszerűsítse, és már a tankönyvpótló 3. és 4. részének elkészítése is tervben van.

Az online kurzus a következő címen érhető el: https://www.tinyurl.com/tanuljvelunkmagyarul2

Forrás: Pannon RTV, 2021. december 14.