Óbecsére látogattak a Magyar Nemzeti Tanács tagjai | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Óbecsére látogattak a Magyar Nemzeti Tanács tagjai

Az óbecsei községházán tettek ma látogatást a Magyar Nemzeti Tanács képviselői, ahol egy kötetlen beszélgetés keretében a helyi magyarságot érintő kérdésekről folytattak eszmecserét.

Szabadka után ez volt az első község, ahol asztalhoz ültek az önkormányzat képviselőivel.

Kiss Igor, elnök, községi képviselő-testület, Óbecse: „Szó esett konkrét tervekről is, ami az iskoláinkat illeti, a kultúrköreinket Bácsföldváron, Dreán és Óbecsén, illetve szó esett a Kiszárda projektről is Péterrévén. Ezeket az önkormányzat és az MNT is fontos projekteknek gondolja, és lehetőség szerint szakértelemmel, és amikor megteremtődik erre a lehetőség, akkor anyagiakban is támogatni fogja ezeket a projekteket.”

A község területén található iskolák, óvodák és művelődési egyesületek támogatása mellett szó esett a helyi kulturális intézmények sorsáról is.

Fremond Árpád, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Kiemelt jelentőségű intézmény a könyvtár és a múzeum, itt szeretnénk majd megvizsgálni annak a lehetőségét, hogy társalapítók legyünk az elkövetkező időszakban. Erről szeretnénk majd tárgyalni az önkormányzat vezetésével. Akkor fogunk bővebben beszélni erről, amikor esetleg sikerül előrelépéseket tenni ezeken a területeken.”

A Magyar Nemzeti Tanács az elkövetkező időszakban nem csak a tömbönkormányzatokat, hanem a szórványban működő közösségeket is meg fogja látogatni.

Forrás: Pannon RTV, 2023. április 4.