Közel 120 babacsomagot osztottak ki Magyarkanizsán | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Közel 120 babacsomagot osztottak ki Magyarkanizsán

Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Zenta és Csóka községbeli szülők és gyerekeik vehették át csütörtök délelőtt a magyar kormány által biztosított csomagokat. A szülők örülnek mindenféle támogatásnak. Bagi Szabolcs, Kispiac: „Mindegyik gyerkőcünk esetén kaptunk támogatásokat a magyar államtól. Ez egy kis babacsomag, amit minden kisgyerek kapott. Ebben egy kis pokróc van, meg kis apróságok, játékok. Emellett használjuk a Szülőföldön magyarul támogatást, illetve a 2017. június 30-a után született gyerekek után a magyar állam biztosítja a babakötvényt, ami 42,5 ezer forint értékű, mindenki jogosult rá”

A rendezvényen Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta, a gyerekekben van a jövő, ezért az MNT folyamatosan azon dolgozik, hogy megfelelő hátteret biztosítson nekik a tanuláshoz, a boldoguláshoz. „Nekünk mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezen gyermekek, akik most itt ezeket a csomagokat megkapták, magyar bölcsődébe, magyar általános és középiskolába, illetve magyar nyelven tudják majd az egyetemi tanulmányaikat folytatni, ezért dolgozunk, így tud megmaradni a közösség, azt gondolom, hogy lélekben erős ez a közösség, minden egyes gyermek számít.”

A program 2018 óta működik Vajdaságban is, viszont 2020-ban a koronavírus-járvány közbeszólt, így az elmúlt 3 évben nem kerültek átadásra a csomagok. Az MNT munkatársai várják azok a szülők jelentkezését Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Csóka és Zenta községből, akiknek a gyermeke 2020 és 2023 márciusa között született és még nem részesült babacsomagban.

Forrás: Pannon RTV, 2023. augusztus 31.