Csodasarokkal gazdagodott a temerini Kókai Imre Általános Iskola | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Csodasarokkal gazdagodott a temerini Kókai Imre Általános Iskola

A csodasarok átadása előtt alkalmi műsorral készültek a temerini diákok, akik a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság Miénk a város! játékán értek el kiemelkedő eredményt. Francia Kata: „Volt olyan feladat, hogy le kellett rajzolni, mi leszel, ha nagy leszel. Volt olyan, hogy a Petőfi Sándornak az egyik verséből két állatszereplőt le kellett rajzolni, kellett farsangi maszkot készíteni, babot ültetni.”

Pannon RTV

Vajdaságból minden évben óriási az érdeklődés a játékra. Most 14 intézmény 19 csomagot vehetett át. Sziveri Béla, igazgató, Kókai Imre Általános Iskola: „Egy közös helyen tároljuk ezeket a játékokat és bárki hozzáférhet, tehát nemcsak az a gyerek, vagy gyerekek akik megnyerték, hanem bárki játszhat velük. Általában a könyvtárban szoktak lenni ezek a játékok és előszeretettel használják. Annyi játékot nem használ egyik sem, tehát be lehet osztani, tehát nagy hasznát veszik és használják is őket.”

A Nemzetpolitikai Államtitkárság a határon túli magyarok körében ezt a játékot 2013 óta folyamatosan megszervezi. A Csodasarok egy olyan készségfejlesztő játékokat tartalmaz, amelyek minden gyerek számára oktató, de ugyanakkor szórakoztató élményt nyújtanak. Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke: „Örülünk annak, hogy a gondoskodó nemzet évében a Nemzetpolitikai Államtitkárság újra megszervezte ezt a játékot, hiszen ebben az évben, ahogy a gondoskodó Nemzet évéről van szó, a gondoskodás, a család volt a fő téma és ezen témakörben kellett a gyermekeknek vagy csoportoknak, szülőknek, pedagógusoknak együtt válaszolni a különböző kérdésekre.”

A Csodasarkok átadását követően a temerini Kókai Imre Általános Iskolában lévő napközit is megtekintették a vendégek, melynek teljes körű felszerelését a Magyar Nemzeti Tanács biztosította.

Forrás: Pannon RTV, 2023. augusztus 31.