Почело је превођење уджбеника за гимназију на мађарски језик | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Почело је превођење уджбеника за гимназију на мађарски језик

Чланица Мађарског националног савета је нагласила да се поред књига за први и други разред из математике, физике, хемије, биологије, географије и историје, на мађарски језик преводи и уджбеник за други разред гимназије из психологије. То ће омогућити ученицима који учествују у мађарском образовању, да на државној матури имају једнаке шансе, јер ће им бити на располагању одговарајући уджбеници. Поред тога, на овај начин стандардизују различите методе предавања наставника - додала је Марта Петкович. Планирано је да преводи буду завршени до средине јануара.

Марта Петкович, чланица Мађарског националног савета: „Планирамо, и то је договор са издавачем, да се пакет уджбеника, за први и други разред, може купити у септембру следеће године. Са овим процесс још није завршен. Када уджбеници на српском језику за трећи разред гимназије буду усвојени, тада ћемо наставити са овим послом. Такође ћемо преводити уджбенике и за трећи и четврти разред, за исте ове предмете, а можда и за неке друге предмете."

Извор: Pannon RTV