Припрема за пријемни са МНС | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Припрема за пријемни са МНС

Четрдесет ученика је данас у Суботици учествовало у припреми за пријемни у организацији Мађарског националног савета.

Часови су одржани у Хемијско-технолошкој школи. Први део припрема се одвијао онлајн, а у другом делу су ученици проширивали своја знања на радионицама на лицу места, уз одговарајуће мере предострожности. За пријемни курс – који се одвија на више локација – ове године се пријавило 172 матураната. У Суботици је на суботњој радионици присуствовало четрдесетак ђака.

Панна Чернаи, Купусина: “Моје очекивање је да ми се пруже информације које могу искористити на пријемном.”

Припрема за математику је привукла многе. Адам Ковач из Хајдукова жели да настави студије на Вишој техничкој школи у Суботици. “Проширио бих знање из математике и надам се да ћу лакше разумети задатке након овог припремног.”

Програм Мађарског националног савета успешно ради од 2011. године. Циљ наставе је успешно припремити матуранте за пријемне испите на српским факултетима и вишим школама. Ове године су се, због увођења ванредног стања, радионице спроводиле на мрежи.

Ибоља Де Негри, чланица ИО МНС: “Ђаци су могли бирати између 14 предмета. Ови предмети углавном покривају јединице које ће они добијати на пријемним испитима у високошколским установама Војводине.”

Ибоља Де Негри је додала да садашњи матуранти и током својих универзитетских година могу рачунати на подршку Мађарског националног савета.

Извор: РТВ Панон