Студентски дом „Европа" очекује бруцоше | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Студентски дом „Европа" очекује бруцоше

До 1. септембра, дакле у наредне две седмице још могу да се пријаве студенти прве године факултета или виших школа, који би у наредној школској години желели да станују у Студентском дому „Европа".

У установи чекају да се пријаве студенти прве године који су положили пријемне испите на некој од акредитованих новосадских високошколских институција.

Антониа Капоста из Суботице желела би да се оствари у свету информатичке технологије. Са свеже завршеном средњом школом школовање ће наставити на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду. Нада се да ће током студирања моћи да станује у Студентском дому „Европа".

„У потпуности подржава ученика мађарског порекла. Лепо је уређен и има одговарајуће услове."

У Студентском дому „Европа" у Новом Саду углавном су двокреветне собе са сопственим купатило. Осим тога, студентима су на располагању кухиње и друштвене просторије. Установа је јединствена и по томе што организује стручне секције.

За студенте првих година обезбеђено је 150 места. За смештај могу да конкуришу они бруцоши који су положили пријемни на некој од акредитованих новосадских високошколских установа, на мађарском језику су завршили основну или средњу школу, и немају адресу пребивалишта  у Новом Саду.

„Конкурсна документација, односно формулари које треба попунити могу се пронаћи на сајту Мађарског националног савета, али их и са сајта Студентског дома „Европа" један линк води ка томе где могу да пронађу тачне податке о условима конкурса, о документацији коју треба предати. Документација се предаје широм Војводине у канцеларијама ЦМХ" каже Илдико Шнејдер-Шара, директорица, Студентски дом „Европа".

Студенти старијих година за смештај у дому моћи ће да се пријаве у другом кругу, током октобра.

Извор: РТВ Панон, 15. 08. 2020.