У Београду се разговарало о питањима која се тичу националних мањина | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

У Београду се разговарало о питањима која се тичу националних мањина

Први пут након прошлогодишњих избора за националне савете, председници савета разговарали са надлежним министром Бранком Ружиц́ем.

Разговарали су о догађајима и кључним питањима у протеклих годину дана, поделили су позитивна искуства, али су се дотакли и питања са којима се националне мањине свакодневно суочавају. Састанку је присуствовао и председник Мађарског националног савета. Јене Хајнал  је за РТВ Паннон рекао: споменуто је питање мађарских уџбеника и докумената, информисање и образовање. Он је додао да ц́е наредне године централна подршка из мањинског фонда односити на образовање.

Јене Хајнал, председник, МНС: „Оно што смо у исто време сматрали веома важним, у оквиру службене употребе језика, јесте недостатак у агенцијама и делатностима које су блиске државним органима. Када говоримо о катастару, о упису у матичне књиге и бројна друга питања која у будућности желимо детаљније да разрадимо. Сада смо све то мало припремили, а о свему ц́емо детаљније расправљати на предстојец́ем састанку Савета за националне мањине Владе Србије. "

Извор: Pannon RTV