Szerb nyelvi felzárkóztató képzés elsőéves egyetemisták részére – jelentkezési határidő lejárt | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Szerb nyelvi felzárkóztató képzés elsőéves egyetemisták részére – jelentkezési határidő lejárt

A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogamjának szerves részei az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzések, amelyek abból a célból kerülnek megszervezésre, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, hogy a nyelvi hátrányok minél kevésbé befolyásolják a továbbtanulást és a szakválasztást, valamint hogy a már felvételt nyert hallgatók könnyebben vegyék a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

2017. szeptember 4-15. között kerül megszervezésre a már felvételt nyert elsőéves egyetemisták számára a 80 tanórából álló szerb nyelvi intenzív felzárkóztató képzés, amelynek helyszíne az újvidéki Európa Kollégium.

A képzés megkezdése előtt tudásszintfelmérésre kerü sor, amelynek időpontja 2017. augusztus 30., szerda, 11.00 óra. A helyszínek pedig a szabadkai a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és az újvidéki Európa Kollégium.

A képzés és szállás ingyenes, az utazás és étkezés költségei a résztvevőt terhelik, és saját szervezést igényel.

Bővebb információkat a breki.mnt.org.rs  honlapon, vagy a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es számon vagy az oktatas@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak.

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 28., hétfő.

Regisztrációs útmutató

A jelentkezéshez regisztrálni kell a Magyar Nemzeti Tanács Breki diákportálján.
A regisztráció menete:
1) Keresse fel a http://breki.mnt.org.rs honlapot.
2) Válassza az új fiók létrehozása lehetőséget.
3) Adja meg a kért adatokat, majd a regisztráció célja kérdésnél válassza a Pályázatok lehetőséget.
4) Ezek után máris kitöltheti az űrlapot a Szerb nyelvi tanfolyam cím alatti jelentkezés linkre kattintva.
Amennyiben már regisztrált diákportálunkon, akkor lépjen be az előzőekben már megadott e-mail címével és jelszavával, majd máris kitöltheti az űrlapot.