Bacsik Lőrinc Natália | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Bacsik Lőrinc Natália

1982-ben született Nagykikindán. Az általános iskolát Kisoroszon, a gimnáziumot Nagybecskereken fejezte be. 2011-ben az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén diplomázott.
Magyartanárként dolgozik a magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskolában. Tanítványait több versenyre is felkészíti (helyesírási, versmondói, olvasási, nyelvhelyességi), a magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny köztársasági döntőjére is eljutnak tanulói.
Részt vesz a magyarcsernyei és a kisoroszi helyi újság szerkesztésében.
Tíz éve tagja a kisoroszi Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ elnökségének. A kisoroszi népművészeti és hagyományőrző tábor egyik szervezője, amelyet az idén immár 18. éve rendeztek meg. Több éven keresztül részt vett a gulyásfőző és gombócfesztivál rendezésében és az adventi időszak alkalmi műsorainak összeállításában.
A magyarcsernyei Ady Endre Művelődési Egyesület elnökségi tagja 2017 óta. Az egyesületen belül működik tánccsoport, ének- és zenekar, valamint egy gyerekszínjátszókör. Tevékenyen részt vesz az egyesület ünnepi előadásainak elkészítésében, az ünnepeket megelőző kézműves foglalkozásokban, melyeket főleg gyerekeknek tartanak.
A március 15-ei megemlékezéseknek is aktív résztvevője, az alkalmi műsor összeállítója korábban Kisoroszon, néhány éve pedig Magyarcsernyén.
2008 óta a Vajdasági Magyar Szövetség tagja.

Tanács
Magyar Összefogás