Jerasz Anikó | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Jerasz Anikó

1981-ben született Zentán. 2004-ben az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán Szabadkán osztálytanító tanári oklevelet, 2009-ben az Újvidéki Egyetem Tanítóképző Karán Zomborban pedig mesterfokozatot szerzett a szerb nyelv és irodalom módszertanának szakterületén. Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának szerb mint környezetnyelv szakán 2012-ben tanári diplomát szerzett. 2004 és 2014 között Magyarkanizsán a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában dolgozott, ahol a 2011–2012-es tanévtől az intézmény igazgatóhelyettese és az Ady-épület vezetője. 2010 óta a Magyar Nemzeti Tanács és az Oktatási Bizottság tagja, 2014-től pedig a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának az elnöke is. 
A Nemzeti Tanácsok Koordinációja által delegált, az Oktatási-, Tudományügyi- és Technológia-fejlesztési Minisztériummal tárgyalásokat folytató állandó munkacsoport tagja,  a Nemzeti Tanácsok Koordinációja megbízásából az uniós csatlakozási folyamathoz tartozó Cselekvési terv 23. tárgyalási fejezetének végrehajtását és a Nemzeti kisebbségek oktatási jogaira vonatkozó cselekvési terv megvalósulását követi, a Nemzeti Tanügyi Tanács nemzeti kisebbségek nyelvén való oktatással foglalkozó munkacsoportjának a tagja.
 A 2008 és 2010 között  a Magyar Nemzeti Tanács és a szabadkai Oxford Nyelviskola által szervezett szerb nyelvi felzárkóztató programjának oktatója. Társszerzőként részt vett Aleksandar Dognar és Vladan Petrović mellett az általános iskolák 4., 5. és 6. osztálya számára íródott tankönyvek elkészítésében.
2013 óta számos hazai és nemzetközi, oktatással foglalkozó konferencia és tanácskozás résztvevője és előadója.
A civil szférában és a művelődési életben is aktív szerepet vállal: A Törökkanizsáért Egyesület alapító tagja; a LV. Gyöngyösbokréta és a XLII. Durindó fesztiváltanácsának tagja.
2009 óta a Vajdasági Magyar Szövetség tagja.

Magyar Összefogás