Kálló Béla | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Kálló Béla

1973-ban született Szabadkán. Általános és középiskolai tanulmányait követően az Újvidéki Művészeti Akadémia Dráma Tanszékének Magyar Nyelvű Színészet Szakán szerzett diplomát 1995-ben. 
Huszonöt éve foglalkozik színházzal, nem csak Vajdaságot, de a régi Jugoszlávia területeit és a Kárpát-medence minden zugát bejárta, jelenleg a budapesti Udvari Kamaraszínház színésze.
Alkotó tevékenysége során többek között a Kosztolányi Dezső Színházban rendezett és játszott, a Zentai Magyar Kamaraszínházban színészként, rendezőként, díszlettervezőként volt jelen, a győri Forrás Színházi Műhelyben, a  szarvasi Cervinus Teátrumban színészként,  a Zsámbéki Színházi Bázison színészként és producerként is dolgozott.
Szerepeit és rendezéseit számos díjjal jutalmazták.
1988–1995 között a Tanyaszínház aktív tagja, 1991–1995 között az Újvidéki Színház színésze, 1995–1998 között a KPGT tagja, színészként és alkalmanként rendezőként a szabadkai Népszínházban volt munkaviszonyban 1999–2011 között, majd 2011–2018 között a szabadkai Gyermekszínház színésze.
2004-ben megalapította a szabadkai Színházi Műhelyt, amelynek mai napig osztályvezető tanára emellett oktató tanár a Szép Szó versmondó táborban és a MAdT táborban, műsorvezető a Pannon RTV-ben.
Díjai: Középiskolások Művészeti Vetélkedője: vers- és prózamondásban többszörös első díj; Középiskolások Színművészeti Vetélkedője: legjobb főszereplőnek járó díj; Pataki Gyűrű díj; Vajdasági Színházak Szemléje:  legjobb férfi alakításért járó díj; Szerbiai Gyermekszínházak Fesztiválja, Niš: legjobb férfi színészi alakításért járó díj; Szerbiai Gyermekszínházak Fesztiválja, Szabadka: legjobb férfi színészi alakításért járó díj; Szabadkai Népszínház, Szabadka: többszörös mellék- és főszerep díj; Zvezdarište, Belgrád: legjobb férfi színészi alakításért járó díj; A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XV. Találkozóján: Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív vagy új formákat kereső előadásért és Különdíj a legjobb színpadi látványért.

Kulturális Bizottság
Tanács
Magyar Összefogás