Kalmár Zsuzsanna | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Kalmár Zsuzsanna

1973-ban született Szabadkán.
A Szabadkai Népszínház színésznője, házas, három gyermek édesanyja.
Az általános és középiskolát Szabadkán végezte el.
Az Újvidéki Művészeti Akadémia Dráma tagozatán szerzett diplomát 1999-ben, Hernyák György és László Sándor osztályában. 1995 és 1999 között főiskolai tanulmányai alatt a Tanyaszínházban szervezőként is részt vett.
1997-től a Szabadkai Népszínházban dolgozik. 1998 és 2004 között párhuzamosan az Egri Gárdonyi Géza színházban is vállalt szerepeket. Emellett Újvidéken és Budapesten is játszott.
Nevéhez olyan szerzői projektek köthetők, mint az Adieu Bandi, az Egy(mással), a Ki tudja, látsz-e még? című előadások.
2012-ben ötletgazdája és azóta is szerkesztője és háziasszonya a kArc Irodalmi Kávéháznak.
A Művésztársalgó nevű rádiós portréműsor ötletgazdája és műsorvezetője Vicei Natália kolléganőjével, amely kezdetben a Szabadkai Rádióban volt műsoron, most a Szabad Magyar Szó Rádióban követhető.
2014-ben alapította és azóta vezeti a Palicsi Színjátszó Grund nevű gyermekszínjátszó műhelyt Arnold Ildikó közreműködésével, amely a Palics Magyar Művelődési Egyesület és a Miroslav Antić Általános Iskola támogatásával működik. Két csoportban több mint 30 gyermek vesz részt a munkában.
Politikai párt tagja soha nem volt, de közéleti szerepet is vállaló civil mozgalomban közreműködik, a Magyar Mozgalom alapító tagja.
2016-tól Szabadka Város Képviselő-testületének munkájában vesz részt az ellenzéki Mozgalom a Polgári Szabadkáért nevű civil csoportosulás tagjaként.

 

Kulturális Bizottság
Tanács
Magyar Mozgalom – Zsoldos Ferenc