Kisimre Szerda Anna | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Kisimre Szerda Anna

1971-ben született Óbecsén. A budapesti Táncművészeti Főiskolán 2008-ban  néptáncpedagógus szakon szerezte oklevelét. Tizennégy éves kora óta a népzene és néptánc elkötelezettje, 1994 óta vezet néptánc- és énekcsoportokat Vajdaság szerte. 1998 óta Topolyán él. Néptáncpedagógusként és a gunarasi Dózsa György Általános Iskola zenetanáraként dolgozik. 2014 vége és 2016 között Topolya Község Tanácsának művelődéssel és a civil szervezetekkel megbízott tanácsosa volt.
Topolyán a Kodály Zoltán magyar Művelődési Központban az óvodás, a Kisvirgonc és a Szélszirom táncegyüttes valamint a Kaláris asszonykórus és a Hétmező énekcsoport vezetője. Mindkét énekcsoport a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjén Vass Lajos Nagydíjban részesült. A gyerektáncegyüttesek tagjai a Kőketáncon és a Szólj síp, szólj! vetélkedőn értek el kimagasló eredményeket. 
Aktív tagja a topolyai Cirkalom táncegyüttesnek, mely táncegyüttes 11 alkalommal nyerte el a Kiválóan Minősült táncegyüttes címet, ezzel együtt pedig háromszoros Martin-plakett díj tulajdonosa, valamint a 2014-es Fölszállott a páva  tehetségkutató vetélkedő néptáncegyüttes kategória győztese. 
A több mint két évtizedes múlttal rendelkező Batyu tábor szervezője. 
Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben 1994-ben alapította meg a néptáncoktatást két táncegyüttessel, a Cimbora és a Szelence táncegyüttes létrehozásával. Ma is aktív tagja a Szelencének, mely táncegyüttes hatszorosan Kiválóan Minősült táncegyüttes és két Martin-plakett díj tulajdonosa. A táncegyüttes 2017-ben Óbecse város díját vehette át tevékenységéért. A Szelence énekcsoport három alkalommal nyert Vass Lajos Nagydíjat, a 10 éve működő Dúdoló asszonykórus pedig Vass Lajos különdíj tulajdonosa. 
Gunarason 1997 óta dolgozik a Dózsa György Általános Iskolában. Tanulói a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn és a Kőketáncon érnek el szép sikereket. A József Attila Művelődési Egyesület Rozmaring asszonykórusa vezetése alatt minden évben szerepel a tartományi szemlén, idén pedig tevékenységükért ők kapták a Faludíjat. 
Bácskossuthfalván az Ady Endre Művelődési Központ Rezeda asszonykórusát vezeti, valamint férjével együtt a táncegyüttesek munkájába is besegítenek.
Tagja a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnökségének, a Szekeres László Alapítvány Közművelődési Bizottságának, a Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztivál szakmai bizottságának.
Jelenleg a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ elnöki tisztségét tölti be.
Munkásságát 2012-ben a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség plakettel jutalmazta, szülővárosa, Óbecse pedig Pro Urbe díjjal.
2007 óta a Vajdasági Magyar Szövetség tagja.

Kulturális Bizottság