Mengyán Pletikoszity Ildikó | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Mengyán Pletikoszity Ildikó

1974-ben született Kúlán. Szülővárosában járt általános iskolába, a gimnáziumot Topolyán fejezte be. Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát pszichológia szakon, valamint szakoklevelet üzleti pszichológiából. Pszichoterápiás képesítéssel rendelkezik, a Magyar Pszichodráma Egyesület képzését a Szerbiai Pszichoterapeuták Egyesülete licenccel ismerte el.
Egyetemi évei alatt az Újvidéki Televízió Magyar Szerkesztőségében (ma VRT) dolgozott riporterként és szerkesztőként az ifjúsági, művelődési és a közéleti rovatokon négy és fél éven keresztül. Egy éven át az újvidéki 021 Rádió magyar nyelvű adásainak készítésében is részt vett.
1998 óta iskolapszichológusként és tanárként dolgozik a közoktatásban. Jelenleg a gunarasi Dózsa György Általános Iskola szakmunkatársa és a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola pszichológiatanára. Tíz éven keresztül az Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány külmunkatársa volt, ahol drogprevencióval és perinatális pszichológiával foglalkozott. 2008 óta szerzője és kivitelezője az oktatásban dolgozó pedagógusok akkreditált képzéseinek a drogprevenció, a pályaorientáció, az értékrend és az érzelmi intelligencia területén. Utóbbi, jelenleg is akkreditált képzését az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében tartja. Néhány tudományos kutatás szerzője és társszerzője, amelyekben a kétnyelvűséggel, a sztereotípiákkal, a fiatalok drogfogyasztásával foglalkozott. Szívügye a tehetséggondozás, 12 éve mentorál kutató középiskolásokat. Ezért a tevékenységéért a budapesti Kutató Diákokért Alapítvány és a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete is mentordíjjal jutalmazta.
A kilencvenes évek óta aktív közéleti szerepet vállal, politikai pártnak nem volt és jelenleg sem tagja. Egyetemista korában tribünök szervezésében vett részt, ma is létező diákszervezetünk, a VAMADISZ alapító csapatának tagja volt. Folyamatos munkát fejt ki több helyi, valamint regionális civil és humanitárius szervezetben. Lakóhelyén több közösségi esemény szervezésében is részt vett. Elkötelezett környezetvédő, különböző „zöld” megmozdulások aktivistája. Közélettel és politikával is foglalkozó civil szervezet, a Magyar Mozgalom alapító tagja, a topolyai képviselő-testület tanácsnoka a 2016–2020 közötti időszakban.
Bajsán él, házas, két kiskorú gyermek édesanyja.

 

Oktatási Bizottság
Tanács
Magyar Mozgalom – Zsoldos Ferenc