Oláj Ibolya | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Oláj Ibolya

1961-ben született Csókán. Az általános iskolát Csókán, a középiskolát Zentán és Szabadkán fejezte be, ahol folytattam tanulmányait és osztálytanítói diplomát szerzett.       Tanítóként dolgozott összevont tagozaton Hódegyházán, majd Egyházaskéren is. Szerette a kis falukat, volt valami különös varázsuk volt, az emberek tele voltak szeretettel és tisztelettel. Csókán is dolgozott osztálytanítóként és két évig képzőművészetet is tanított.   Huszonhét éve  a zentai Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozatán tanít sajátos nevelési igényű gyerekeket.    
1999-ben elkészítette az első tankönyvét, amit követően még nyolc könyvet írt a sajátos nevelési igényű tanulók számára. Magyar nyelvből öt könyvet írás és olvasás gyakorlására, Matematika első osztály számára: A 10-es számkör, Matematika második osztály számára: A 20-as számkör, Pszichomotorikus gyakorlatok  a finommotorika fejlesztéséhez, az Íráselőgyakorlat munkafüzet a kezdő írás elsajátításához ad segítséget. 2000-ben megszervezett egy pedagógus találkozót, amelyen a meghívott  szakemberek előadást tartottak a kisegítő tagozaton dolgozó kollégáknak, tanácskoztak az őket érintő kérdésekről, eszmecserét folytattak, tapasztalataikat megosztották egymással és ott mutatta be az első tankönyvét. A vendégek Vajdaság több helységéből érkezett pedagógusok voltak, akik lelkesen üdvözölték a találkozót. Ezen felbuzdulva a következő években is találkoztak, különféle témákat  dolgoztak fel  és bemutatásra kerültek újabb tankönykönyvei. 
2004-ben iskolája tantestülete az év pedagógusává választotta.  
2005-ben született az ötlet, hogy a pedagógusok magukkal hozzák tanulóikat is, hogy a gyerekek ismerkedjenek egymással, mutassák meg tehetségüket, szerepeljenek, közösösen éljék át a szép, örömteljes élményeket. A rendezvény neve Őszi találkozó, mert minden alkalommal ősszel kerül megrendezésre és mert az ősz sok színben pompázik, akár a sajátos nevelési igényű gyerekek, akik részt vesznek benne. 
Idén lesz a 14. Őszi találkozó.
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnökségi tagja.
A festészetnek fontos helye van az életében. Amatőr festőként tíz önálló kiállítása volt  és több csoportos tárlaton vett részt.

Oktatási Bizottság