Perpauer Attila | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Perpauer Attila

1967-ben született Zentán.  Az általános iskolát  Keviben és Tornyoson, a középiskolát Szabadkán végezte el. 1989-ben osztálytanítói oklevelet szerzett és osztálytanítóként kezdett dolgozni. 2008-ban az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán Szabadkán osztálytanító tanárként diplomázott, Kecskeméten  differenciáló, szakpedagógusi diplomát szerzett. 2014 óta a Magyar Nemzeti Tanács tagja és az Oktatási Bizottság elnöke.
A Magyar Nemzeti Tanács fejlesztőpedagógiai munkájának kezdeményezője és a rehabilitációs fejlesztés vezetőjeként  2014 óta szervezi a  Semmelweis Egyetem Pető András Kara intenzív  kurzusait Vajdaságban.
Zenta önkormányzatában 2016 óta oktatással  és művelődési ügyekkel megbízott tanácstag.
Társadalmi tevékenysége szerteágazó: 1999 óta a kevi Móra István Művelődési Egyesület elnöke és a Ládafia amatőr színjátszók valamint a Szélforgó – fiatalok csoportja – vezetője.  Emellett két tehetségpontot vezet, a kevi Móra és a tornyosi Tömörkény Tehetségpontot. Alapító tagja a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Társaságnak.
Szakmai tevékenységét több díjjal jutalmazták: 2015-ben Bonis Bona  díjjal tüntették ki a tehetségsegítő  pedagógus kategóriában és két alkalommal részesült elismerésben a környezetvédelemben és a hagyományok őrzésében kifejtett tevékenységéért az Európai Parlament elnökétől.
1999 óta a Vajdasági Magyar Szövetség tagja.

 

Oktatási Bizottság
Tanács
Magyar Összefogás