Petkovics Márta | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Petkovics Márta

1970-ben született Csantavéren. Középiskolai tanulmányait Szabadkán, a Svetozar Marković Gimnáziumban és Újvidéken a Jovan Jovanović Zmaj Gimnáziumban végezte. 1994-ben  az Újvidéki Egyetem Természettudományi-Matematikai Karán földrajztanári oklevelet szerzett. Az év őszétől tanárként dolgozott a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban, ahol igazgatóhelyettesi állást is betöltött. Számos hazai és külföldi pedagógus továbbképzésen vett részt. Tíz általános és középiskolai földrajz tankönyvet és munkafüzetet fordított le szerb nyelvről.
2014 óta a Magyar Nemzeti Tanács, 2015 júniusától pedig a Végrehajtó Bizottságnak is tagja. Emellett tagja  az Európa Kollégium igazgatóbizottságának, valamint a szabadkai székhelyű Községközi Műemlékvédelmi Intézet felügyelőbizottságának. 2018 májusától hivatalos szerb–magyar bírósági fordító.
Az elmúlt négy évben elősorban a vajdasági magyar tannyelvű oktatás fennmaradásán, minőségének javításán, a szerbiai oktatási-nevelési reformtörekvések magyar vonatkozású részeinek kidolgozásán fáradozott. Az MNT  oktatási programjainak kidolgozását és végrehajtását, a délvidéki magyar pedagógustársadalom hálóba foglalását és segítését, a magyar tannyelven tanuló tanulók és ezen keresztül a családok támogatására irányuló tevékenységeket végezte. Együttműködött azon szerbiai és magyarországi intézményekkel, amelyek a délvidéki magyar oktatás színvonalának javítását szolgálják.

Oktatási Bizottság
Tanács
Magyar Összefogás