Sárközi István | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Sárközi István

1988-ban született Verbászon. Az általános iskolát Bácsfeketehegyen, a gimnáziumot Topolyán végezte. Az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karán okleves jogászként diplomázott, majd ugyanott 2016-ban elvégezte a mesterképzést. Több munkahelyen dolgozott:  Topolya és Kishegyes Község Szociális központjában volt gyakornok, majd a Magyar Nemzeti Tanácsban szakmai referens. Ezt követően Kishegyes községben polgármesteri segéd, a Választási Bizottság titkára, 2017 óta Kishegyes község Képviselő-testületének titkára.
A társadalmi- és a művelődési életben folytatott tevékenysége szerteágazó. 2007 óta művelődési és ifjúsági események szervezője. Tizenhat éven keresztül néptáncos, az Aprócskák, Sziporka, Mákvirág és Kónya néptáncegyüttesek csoportvezetője, a Szakajtó vonószenekar és a Csalogány tamburazenekar alapító tagja, a Feketics Művelődési Egyesület tagja és 2016 óta annak elnöke. A szabadkai székhelyű Bányai János Irodalmi Alapítvány ügyvezetője, a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának és a Bácsfeketehegyi Értéktár Bizottság, a Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztivál Tanácsának a tagja.
Emellett a Zöld Dombok Környezet és Közösségfejlesztési Szervezet és a Fecske havilap szervezője, szerkesztője, a Bácsfeketehegyi Meggynapok és Szüreti Napok szervezője.
Tagja a pécsi székhelyű Kosztolányi Dezső Céltársulás Tanácsadó Testületének és a  Bácsfeketehegyi Református Egyházközségnek.
2014 óta a Vajdasági Magyar Szövetség tagja.

 

Kulturális Bizottság - elnök
Tanács
Magyar Összefogás