Tanulj velünk magyarul! | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Tanulj velünk magyarul!

Tanulj velünk magyarul! című tankönyvpótló sorozatot a magyart környezetnyelvként tanuló diákok és az e tantárgyat oktató pedagógusok számára készítették el a szerzők a Magyar Nemzeti Tanács és a Forum Könyvkiadó Intézet megbízásából. Az elmúlt időszakban ugyanis kihívások elé állította a tanárokat e tárgy tanítása, hiszen nem állt rendelkezésükre se tankönyv, se tanterv.

A sorozat célja a tanulók szókincsének bővítése, valamint anyanyelvük, illetve a környezetnyelv megszerettetése. Tudatosítani szeretné a gyermekekben azt, hogy mennyire fontos a környezetünkben élők nyelvének és kultúrájának megismerése és tisztelete. Reményeink szerint a diákok e könyvek által igényt éreznek majd a magyar nyelv további fejlesztésére és tanulására.

A tankönyvpótlók feladatai úgy lettek összeállítva, hogy azok egymásra épüljenek, változatosak, játékosak és egyben motiválóak legyenek. Mondókákkal, kiszámolókkal, énekekkel, körjátékokkal igyekeztünk megismertetni a diákokat, és ezáltal színesebbé tenni az órákat. Az előrelátott dalos játékok és mondókák lehetővé teszik a tanulók mozgás iránti igényének kielégítését, és szórakoztatva fejlesztik nyelvi képességeiket.

Egyes tananyagokat kreatív feladatokkal egészítettünk ki. Ezeknek a feladatoknak a célja változatossá és érdekessé tenni a tanulási folyamatot, ugyanakkor hozzájárulni a gyerekek kreativitásának fejlesztéséhez.

 A tankönyvpótlók megvásárolhatóak a Forum Könyvkiadó Intézet webshopjában a képekre kattintva, de ingyen is letölthetőek a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából a csatolmányban található linkeket követve.

 

A Tanulj velünk magyarul! című tankönyvpótló sorozat alapján elkészült, önálló tanulást ösztönző e-learning platformot az alábbi linket követve érheti el: https://tinyurl.com/tanuljvelunkmagyarul illetve https://e-regija.rs/tanulj-velunk-magyarul/