Több mint 80 család kapott babacsomagot Óbecsén | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Több mint 80 család kapott babacsomagot Óbecsén

Több mint nyolcvan óbecsei, törökbecsei és tordai kisgyermekes magyar család kapott tegnap ajándékot a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságától.

Apró gyermekek zsibongtak pénteken az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör nagyterméen. Őket és szüleiket rövid műsorral és ajándékkal várták a szervezők.

Rajković Ildikó elsőszülött kisfiával érkezett: „Nagyon örülök annak, hogy számon tartják, mennyien vagyunk itt magyarok, és gondoskodnak arról, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat. Szép gesztus ez, hogy eszükbe jutott.”

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2019-et a külhoni magyar gyermekek évének nyilvánította, ennek a programnak a keretében került sor az ajándékosztásra a Magyar Nemzeti Tanáccsal együttműködve. A babacsomagokat azok a szülők vehették át, akiknek tavaly született gyermekük, és a 2018-as Köldökzsinór program keretében igényelték az anyasági támogatást.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A magyar kormány, illetve a Nemzetpolitikai Államtitkárság abban gondolkodik, hogy a külhoni, határon túli magyarok is egy nagy család részét képezik, és ránk is gondolnak – ez nagyon sokat jelent a számunkra.”

A Nemzetpolitikai Államtitkárság összesen 6600 környezet- és bababarát anyagból készült terméket tartalmazó csomagot ad át a Kárpát-medencében született gyermekeknek. Hajnal Virág, főosztályvezető, Nemzetpolitikai Államtitkárság, Magyarország: „Jelképes ajándék és köszönet a Kárpát-medencében minden egyes magyar családnak azért, hogy gyermeket vállalnak a szülőföldön, és igyekszünk minden olyan programmal segíteni és támogatni őket, hogy a későbbiekben a magyar óvodát, a magyar iskolát válasszák majd azok a családok, akik mind itt vannak.”

 

Óbecsén összesen 84 óbecsei, törökbecsei és tordai család vette át a Magyar Kormány ajándékát.

Forrás: Pannon RTV