A honosítási pályázat eredményei | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

A honosítási pályázat eredményei

Megjelentek a Magyar Nemzeti Tanács oklevelek és tudományos fokozatok honosítási vagy elismerési költségei részbeni vagy teljes megtérítésére kiírt pályázatának eredményei.

A Magyar Nemzeti Tanács évről évre támogatást nyújt a külföldi felsőoktatási intézményekben 2008. január 1-je után szerzett főiskolai és egyetemi oklevelek, továbbá posztgraduális tudományos fokozatok szerbiai honosításának vagy elismerésének költségei kapcsán.

Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével a Magyar Nemzeti Tanács elnöke 2023. november 14-én pályázatot hirdetett meg a középiskolai bizonyítványok, felsőoktatási oklevelek és tudományos fokozatok honosítási vagy elismerési költségeinek támogatására. A pályázók (Szerbiában állandó lakcímmel rendelkező magyar anyanyelvű személyek) 2024. február 14-éig jelentkezhettek.

Összesen 47 kérelem érkezett az MNT Hivatalába, melyeket a Tanács elnöke pozitívan bírált el. A jogosultsági rangsor a következő linkre kattintva tekinthető meg: https://www.mnt.org.rs/kulfoldon-szerzett-oklevelek-honositasi-koltsegei...

A rangsorról a pályázók értesítést kapnak, a jogosultak pedig a Tanáccsal szerződést kötnek.

A Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata