MNT-ülés – megválasztották az új Végrehajtó Bizottságot | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

MNT-ülés – megválasztották az új Végrehajtó Bizottságot

Sürgősségi beadványok kerültek be a Magyar Nemzeti Tanács hatodik rendes ülésének napirendjébe. A Végrehajtó Bizottság mandátuma egy jogi-formai hiba miatt megszűnt, majd az MNT újból kinevezte azt. Lovas Ildikó ezentúl nem lesz tagja a testületnek. Egyelőre négytagú lesz az MNT Végrehajtó Bizottsága. 

A közvélemény által legjobban várt sürgősségi beadványok megvitatásával kezdődött a Magyar Nemzeti Tanács hatodik rendes ülése. Különböző sajtóorgánumokban több hír is megjelent a hétvégén, miszerint változások lehetnek a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó testületében. A Végrehajtó Bizottság mandátuma egy jogi-formai hiba miatt megszűnt.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Március 9-én volt nemzeti tanácsi ülés, és előtte a Végrehajtó Bizottság már összeült 6-án. Döntést hozott arról, hogy két ügyben, amely egyik sem olyan jellegű és horderejű, melyet úgy kellett volna megítélni, hogy mindenképpen sürgősségi eljárással a következő ülésre kellett volna kivinni, és a következő ülés ma lett volna. A Magyar Összefogás listájának néhány vezetője azonban fölhívta a figyelmünket arra, hogy ennek a sürgősségi eljárásnak a döntése ilyen formában nem fogadható el, és nem vártunk arra, én személy szerint, hogy itt esetleg kivisszük ezt a két napirendi pontot is, megszavaztatjuk és a Nemzeti Tanáccsal megerősítjük. Ezért eleve olyan határozatot hoztam, hogy a törvény erejét elfogadottnak tekintem, megszűnt a Végrehajtó Bizottság mandátuma.”

Az MNT titkos szavazással döntött az új Végrehajtó Bizottság kinevezéséről. A testület elnöke Jerasz Anikó maradt, tagjai pedig Antal Szilárd, Beretka Katinka és Paskó Csaba. Az eddigi tagok közül Lovas Ildikó, korábbi művelődési tanácsos lemondott az MNT-ben betöltött funkciójáról.

A Magyar Nemzeti Tanács hétfői ülésének napirendjéről számos pont is lekerült, amelyet a Végrehajtó Bizottság javasolt, így a 45 helyett csak 17 pontot vitatnak meg a képviselők.

Forrás: Pannon RTV