Jelenlegi hely

MNT által alapított/társalapított intézmények

Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara
Institute for Hungarian Culture in Vojvodina

A Pannon Televíziót és a Pannon Rádiót a Pannónia Alapítvány működteti, amely azzal az elsődleges céllal alakult, hogy fejlessze Vajdaságban a magyar nyelvű tájékoztatást, és hozzájáruljon a vajdasági magyarság közösségként való megmaradásához, társadalmi felzárkózásához, valamint az euroregionális integráció erősítéséhez. A médiaház a szabadkai Magyar Házban működik.

A Magyar Nemzeti Tanács abbéli meggyőződése, hogy erős gazdaság nélkül nincs színvonalas oktatás, minden igényt kielégítő művelődés, minőséges tájékoztatás, megerősítette a Szekeres László Alapítvány életrehívásának indokoltságát, amely a vajdasági magyarság intézményrendszere kiépítésének, megszervezésének egyik első lépcsőjeként könyvelhető el.

Az Alapítvány céljai:

A Forum Könyvkiadó, melynek  alaptevékenysége a folyóirat- és könyvkiadás, 1957.

Több mint hatvan évvel ezelőtt, húsvét tájékán, pontosan 1946. április 5-én látott napvilágot a 7 Nap  - akkor még a hetest számmal írták -  első száma. Erre a lapra azt is szokás mondani, hogy a délvidéki magyarság leghányatottabb sorsú újságja. Amelyből, volt úgy – micsoda bolond világ, micsoda sajtótörténeti kuriózum! --, hogy három is megjelent egyszerre.

TÖRTÉNELEM

Az újvidéki Magyar Szó az egyetlen magyar nyelven megjelenő napilap Szerbiában. Alapvető feladata a Szerbiában (elsősorban a Vajdaság területén) élő magyar nemzeti közösség közszolgálati jellegű tájékoztatása.