Muzslyán járt a Mécsvirág | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Muzslyán járt a Mécsvirág

Lassan a végéhez közeledik a zentai Mécsvirág együttes, az MNT által támogatott projektumának első ciklusa, amelyben az általános iskolákat látogatták/látogatják meg, ahol rendhagyó irodalomórán vesznek részt a magyar anyanyelven tanuló diákok.

A háromtagú együttes tagjai, Krnács Erika magyartanár, előadóművész, Baráth Hajnal Anna magyartanár verséneklő és Zsoldos Ervin zeneszerző, muzsikus, verséneklő, ma a többi között a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola diákjainak adták elő a Bejáratok és átjárók című összeállításukat. A 86-ból a mostani volt a 74. helyszín, iskola, ahova betértek rendhagyó irodalomórát tartani. Egyébként a Bejáratok és átjárók című összeállításból készül egy CD is, amelyet minden iskola megkap, és akár szemléltető eszközként is használhatják az irodalomórák keretében.

A Mécsvirág együttes az idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, és egy nagyméretű koncertre is készülnek, de ugyanakkor áprilisban a kétéves projektum második ciklusa is megkezdődik, amely keretében a magyar középiskolásokat keresik fel, akik úgyszintén részesei lehetnek egy-egy különleges irodalomórának. Ebben az összeállításban a kortárs irodalom lesz túlsúlyban, különös tekintettel a vajdasági alkotók munkáira. A tervek szerint mintegy 50 helyszínre, középiskolába látogatnak el, ahol magyar anyanyelvű diákok is tanulnak.

Kónya-Kovács Otília

Forrás: http://www.vajma.info