Vackor óvodai program | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Vackor óvodai program

Kedves Gyerekek, tisztelt Szülők, Nagyszülők!

Az óvodai tevékenységnél teljes mértékben figyelembe kell venni a kisgyerekek életkori tulajdonságait. A gyerekek legjobb helye a családban lenne, de miután manapság az élet nem adja meg nekik azt a lehetőséget, hogy anya, apa, nagyszülők mellett nőjenek fel, ezért az óvodának kell a család mellett olyan intézménnyé válnia, ahol a gyermekek természetesen, jól érzik magukat. Az óvoda, elsősorban nem arra való, hogy a gyerek az iskolára készüljön fel, hanem arra, hogy az óvodás teljes kisgyermekkort élhessen meg. Idegen nyelvű környezetben hónapokig nem érti, miről beszél, miről mesél az óvó néni. Számtalan példa van rá, hogy ezek a gyerekek dadogóssá lesznek, kifejezésmódjuk akadozik, magányossá válnak, legtöbbször egy játékszerrel egymagukban játszanak az óvodai szoba egyik sarkában.

Az érzelmi intelligenciát nem tanítani, hanem alapozni kell az otthonról hozott érzelmi világképre. Sajnos ez megszakad, amikor olyan környezetbe kerül a gyermek, amelyben személyisége leértékelődik. Éppen ezért a szülőnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a gyermeke teljes életet éljen. Erőszakos pedagógiának nevezzük azt a szülői magatartást, amely úgy gondolkodik, hogy mindent kívülről kell rárakni a gyermekre, így a nyelvtanulás durva módszerét is.

Egy egyszerű lépést kell megtennie, írassa gyermekét magyar nyelvű óvodai csoportba!

Döntésében Ön mellett állunk és támogatjuk!

A Szülőföldön magyarul program keretében minden 3. életévét betöltött óvodás korú gyermek, aki magyar nyelvű óvodai csoportban jár, évi 55 eurós támogatásban részesül.