Ünnepi tanévzáró istentisztelet Bácsfeketehegyen | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Ünnepi tanévzáró istentisztelet Bácsfeketehegyen

Ünnepi tanévzáró istentiszteletet tartottak pünkösd napján Bácsfeketehegyen. Vajdaságban egyedülálló rendezvényről és szokásról van szó, amelynek célja, a közösségi élet megerősítése.
Bácsfeketehegyen nagyon jó az együttműködés a református egyház és a helyi általános iskola között, ennek köszönhető a tanévzáró rendezvény is, amelyet sorrendben ötödször szerveztek meg. Orosz Attila, bácskai református esperes: „Magyarországi példát látva, hogy ott van ilyen hagyományos tanévzáró meg tanévkezdő istentisztelet, próbáltuk ezt lemásolni, átbeszéltük a tantestületben az igazgató úrral, és úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk mi is ezt.”


Kezdetben kisebb létszámmal jelentek meg a résztvevők, de minden évben egyre többen vannak a tanévzáró istentiszteleten. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke visszatérő vendég a rendezvényen. „Bárhol élünk, bárhova kerülünk a világban, hittel, anyanyelvünkkel, tudásunkkal és a megértetéssel, hiszen a pünkösd csodájában mindenki mindenkit megértett, közösséget tudunk teremteni, és itt a Délvidéken erősíteni tudjuk magyar nemzeti közösségünket.”


A bácsfeketehegyi és környékbeli konfirmáló diákok vasárnap vették először magukhoz az úrvacsorát, amivel a református egyház teljes jogú tagjai lettek.

Forrás: Pannon RTV