Jubileumi Kaláka-koncert a jubileumi fesztiválon | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Jubileumi Kaláka-koncert a jubileumi fesztiválon

Szívem zsong a szép szavaktól – ez volt a címe a fennállásának negyvenötödik évfordulóját ünneplő budapesti Kaláka együttes jubileumi koncertjének, amellyel szombaton este az Énekelt Versek XX. Zentai Fesztiváljának gálaműsorán léptek színpadra a zentai Művelődési Házban.  

A Kaláka együttes zentai koncertjének vendége Gryllus Dániel leánya, Gryllus Dorka színésznő volt, aki saját bevallása szerint hihetetlenül izgult a fellépés előtt, azonban nagyon élvezte azt. „Újra felfedezem a gyökereimet éppen, és most másodszor van ilyen lehetőség, hogy édesapámékkal énekelhetek együtt, és borzasztóan élvezem, annyira jó ennyire azonos közegben létezni, ahol az ember ennyire otthon van, hogy most ez nekem nagyon nagy élmény.”

A jubileumi koncert anyagát a közönség diktálta, ugyanakkor a Kaláka néhány újdonságot is belecsempészett a programba.

Radványi Balázs tag, Kaláka együttes: „Örülünk annak, hogy a negyvenöt év munkája nem volt hiábavaló, még most is gondolkodhatunk újabb feladatok elvégzésén, például azon, hogy új lemezt veszünk fel, most éppen József Attila műveiből készülünk egy komoly felvételre, amely mellett egy verseskötet is megjelenik.”

Az együttes tagjai a kezdetek óta visszatérő vendégei a fennállásának húszéves jubileumát ünneplő Énekelt Versek Zentai Fesztiváljának, a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt nemzeti jelentőségű Kárpát-medencei rendezvényének.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „A fiatalokkal való találkozás, hűség, alkalom, együtt zenélés, kirándulás, zenés áhítat, mind-mind olyan események, olyan helyszínek, amelyek arról árulkodnak, hogy egy rendezvény akkor tudja magát jól beágyazni egy közösség szívébe, ha nemcsak egy városra, egy szűk környezetre, hanem az egész Vajdaságra kiterjedhet. Az Énekelt Versek Fesztiválja ilyen, és ezért tartom nagyon fontosnak és jelentősnek.”

Az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljának programjai idén négy helyszínen, Bácskossuthfalván, Csókán, Szajánban és Zentán zajlottak. A rendezvényre a Kárpát-medence szinte minden részéről érkeztek vendégek.

Forrás: Pannon RTV