Nyelvművelés és média | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Nyelvművelés és média

A Magyar Nemzeti Tanács február 28-án nyelvészeti szakkönyveket ajándékozott a vajdasági magyar szerkesztőségeknek. Az eseményen Fremond Árpád, az MNT elnöke és Kabók Erika, a Végrehajtó Bizottság tájékoztatással megbízott tagja találkozott a média képviselőivel.

A Magyar Nemzeti Tanács 2024. évi terveinek első feladatai közé sorolta a szerkesztőségek helyesírási és nyelvészeti könyvekkel való ellátását. A vajdasági magyar média feladata sok egyéb mellett a nyelvművelés is. Az igényes szövegek megjelenését segítik elő a ma átadott helyesírási és nyelvészeti könyvek – úgy a nyomtatott és online sajtóban, mint az elektronikus médiában.

Fremond Árpád elnök úr köszöntőjében elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Tanács a szerkesztőségekben dolgozók nyelvi igényességét kívánja ezzel a könyvcsomaggal szorgalmazni, hiszen a magyar nyelv megőrzése a közösség megmaradásának záloga.

A Pannon RTV, a Magyar Szó, a Hét Nap és az Újvidéki Rádió szerkesztőségében az újságírók mellett a szerkesztők, lektorok és korrektorok munkáját is segítik a jövőben az átadott szakkönyvek.

– „Közös célunk a minőségi tájékoztatás és az újságírás renoméjának emelése.” – emelte ki nyilatkozatában Kabók Erika.

A könyvcsomagok összértéke 167.000 dinár, beszerzésüket a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatta, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével.

A Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata