Nyelvtanulással a szülőföldön való boldogulásért | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Nyelvtanulással a szülőföldön való boldogulásért

A Magyar Nemzeti Tanács idén is megtartotta a szerb nyelvi felzárkóztatóját a harmadikos középiskolásoknak. A kéthetes képzésen 75 diák vett részt.

A temerini Pásztor Dávid az Újvidéki Egyetem Műszaki Karára szeretne iratkozni, így számára elengedhetetlen volt a szerb nyelvi felzárkóztató képzés.

„Az órákon könyvekből dolgoztunk, valamint emellett csapatjátékok, csapatgyakorlatok is voltak, mind főleg a beszédkészségnek a fejlesztésére orientálódott, de az elméletet is átvettük, hogy mégiscsak tudjuk, mit csinálunk valójában."

A képzéseken az igeidők használatán kívül bonyolultabb élethelyzetekkel is foglalkoztak.

Juhász Csontos Krisztina, felkészítőtanár, Zenta: „A nyelvtanulásnak az a legnagyobb kulcsa, hogy intenzív legyen, tehát ahogyan ez a kurzus is intenzív, és az a kulcsa, hogy minden nap foglalkozzon az ember azzal a nyelvvel, amit tanul."

A Magyar Nemzeti Tanács felkészítő programjának egyik fő célja, hogy a diákok itthon folytassák tanulmányaikat.

Varjú Potrebity Tatjana, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja: „Olyan praktikus tudást kaptak, amelyek majd nagyban segítik őket, hogy meg tudjanak maradni, érvényesülni tudjanak, és bevállalják az itthon tanulást."

A Magyar Nemzeti Tanács programja Magyarország Kormányának támogatásával, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével valósult meg.

Forrás: PannonRTV