A Magyar Nemzeti Tanács komplex ösztöndíjprogramjának bemutatása | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

A Magyar Nemzeti Tanács komplex ösztöndíjprogramjának bemutatása

A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogramja több alprogramból áll. A diákok a pályaválasztástól egészen a doktori ösztöndíjig szinte minden területen útmutatást vagy ösztöndíjat tud kapni.

A komplex ösztöndíjprogram tartalmi elemei:

1)         Tájékoztató füzet kiadása: Széleskörű tájékoztatás a vajdasági állami egyetemeken és szakfőiskolákon való továbbtanulásról, a szakokról, a felvételi felvételrendszerről stb.

2)         Felsőoktatási tájékoztató körút: Pályaválasztási tanácsadást, segítünk józanul és bölcsen eldönteni, hogy fiataljaink miért és merre tanuljanak tovább.

3)         Felvételi felkészítő program: A sikeres egyetemi felvételit jelentősen megkönnyítő felvételi felkészítőt szervezünk minden érdekelt érettségizőnek, e-learning és műhelyképzésen keresztül is.

4)         Diákok ösztöndíjazása: Minden akkreditált felsőoktatási intézménybe felvett, magyar nyelvű általános vagy középiskolát fejezett elsőéves hallgató havi ösztöndíjban részesülhet.

5)         Szerb nyelvi felzárkóztató képzés:  a két részből álló program nyáron a harmadikos középiskolásoknak, ősszel pedig azok számára nyitott, akik a hazai felsőoktatási intézmények valamelyikébe felvételizni készülnek.

6)         Demonstrátori program: Az első felsőoktatási naptól (október 1.) segítségnyújtást biztosítunk  felsőbbéves hallgatóktól, ún. demonstrátoroktól, akik segítik az elsős ösztöndíjasokat a kar/tanárok megismerésében, a vizsgákra való felkészülésben, a beilleszkedésben stb.

7)         Európa Kollégium: Az Újvidéken tanuló fiatalok lehetőséget kapnak az Európa Kollégiumba való beköltözésre is.

8)         Várady kiválósági ösztöndíj: a mesteri és doktori képzésen tanuló Vajdasági fiatalok ösztöndíja.

Közérdekű információk: