Szakmai találkozó fordítókkal és lektorokkal

Az MNT szervezésében ma kerekasztal-beszélgetés zajlott fordítók és lektorok részvételével, melynek célja hogy a jövőben valamennyi iskolai tantárgy és évfolyam számára kiváló minőségű, korszerű magyar nyelvű tankönyvek álljanak rendelkezésre.

A Magyar Nemzeti Tanács koordinálásával az elmúlt években számos tankönyv került be az országos tankönyvkatalógusba, folyamatos volt a versenytesztek és a kisérettségi feladatsorainak fordítása, valamint az oktatói-nevelői munka során használatos formanyomtatványok is elkészültek magyar nyelven.


A tapasztalatok megosztása, a véleménycsere, az aktuális kérdések megvitatása és a jövőbeni tervek megfogalmazása céljából az érintett szakemberek számára január 16-án kerekasztal-beszélgetést szervezett az MNT Hivatala.

A kisebbségi törvények által garantált jogok gyakorlati megvalósulása elképzelhetetlen lett volna a fordítók és lektorok elhivatott munkája nélkül. A résztvevők elmondása szerint az ilyen jellegű kerekasztal-beszélgetések nagyon fontosak és hasznosak, hiszen erősítik az összetartozás érzését, a csapatszellemet, ami sok esetben elengedhetetlen a sikeres munkavégzéshez.

A szakfordítók, lektorok, iskolaigazgatók és tanárok mellett a szakmai találkozón többek között részt vettek az Oktatási Minisztérium, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, a Vajdasági Pedagógiai Intézet és a Magyar Nemzeti Tanács képviselői is.