Szerb nyelvi felzárkóztató képzés elsőéves egyetemisták részére - jelentkezési határidő lejárt | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Szerb nyelvi felzárkóztató képzés elsőéves egyetemisták részére - jelentkezési határidő lejárt

A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogamjának szerves részei az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzések, amelyek abból a célból kerülnek megszervezésre, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, hogy a nyelvi hátrányok minél kevésbé befolyásolják a továbbtanulást és a szakválasztást, valamint hogy a már felvételt nyert hallgatók könnyebben vegyék a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

2019. szeptember 9–20. között kerül megszervezésre a már felvételt nyert elsőéves egyetemisták számára a 80 tanórából álló szerb nyelvi intenzív felzárkóztató képzés, amelynek helyszíne az újvidéki Európa Kollégium.

Az érdeklődő hallgatók regisztráció útján jelentkezhetnek a breki.mnt.org.rs honlapon, ahol a szerb nyelvi tanfolyam cím alatt találják meg a jelentkezési űrlapot. 

A képzés megkezdése előtt tudásszintfelmérésre kerül sor, amelynek időpontja 2019. augusztus 27., kedd, 11.00 óra. A helyszínek pedig a szabadkai a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és az újvidéki Európa Kollégium.

A képzés ingyenes, a szállást az MNT, míg az utazás és étkezés költségei a résztvevőket terheli, és saját szervezést igényel.

Bővebb információt a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es számon vagy az office@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak.

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 25.