Baráth Gábor Gergely | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Baráth Gábor Gergely

1989-ben született Zentán. Az általános iskolát Szabadkán, a középiskolát Zentán fejezte. 2014-ben az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Történelem Tanszékén diplomázott. Jelenleg ugyanott a mesterképzés hallgatója. A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola történelemtanáraként dolgozik.
Társadalmi tevékenysége hivatásához kapcsolódik. Számos szakmai és tematikus előadást tartott, csak néhányat említve: a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség tábor előadója,  a 2016-os magyarországi kvóta-referendum kampányprogramjában Változó világ – migrációs válság címmel szakmai előadást tartott Vajdaság szerte, a Rákóczi Szövetség felkérésére az 1848–49-es forradalomról tartott szakmai előadást Törökbecsén, a szenttamási Gion Nándor Kulturális Központ felkérésére szakmai előadást tartott az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.
Tagja a Magyar Nemzeti Tanács Közoktatási konzultatív testületének, a Nagy Imre Társaságnak, a Szabadkai Történelmi Levéltár igazgatóbizottságának és a szabadkai Diákotthon igazgatóbizottságának, a Szabadkai Utcanévadó Bizottság elnökhelyettese, a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium iskolaszékének tagja.
2009 óta a Vajdasági Magyar Szövetség tagja.

Oktatási Bizottság - elnök
Tanács
Magyar Összefogás