Egyetemi felvételi felkészítő program Újvidéken | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Egyetemi felvételi felkészítő program Újvidéken

Idén 114 végzős diák jelentkezett a programra, közülük 56-an vesznek részt a kétnapos felkészítőn. 14 tantárgy közül választhattak a résztvevők, melyeket online és tantermi foglalkozás formájában szerveztek meg. Deák Csenge az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karára szeretni beiratkozni: „Sokat segített a felkészítő, mivel nem tudok annyira szerbül, de a professzor nagyon megértő volt és segített közelebb vinni a nyelvhez, illetve olyan anyagokat is átvettünk, amiket nem volt lehetőségem általános iskolában illetve középiskolában megtanulni.”

A foglalkozások az újvidéki József Attila Általános Iskolában kezdődtek. Tóth Vásárhelyi Anita pszichológiából készíti fel a diákokat: „Én azt tapasztaltam, hogy idén a tanulók, legalábbis az én tantárgyamon belül aktivabbak és keresik a lehetőségeket. Lehet, hogy épp azért mert anno az online tanitás ideje alatt nem volt annyira világos számukra.”

Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta, minél jobban népszerűsíteni szeretnék ezt a programot annak érdekében, hogy a fiatalok itthon tudják folytatni tanulmányaikat: „Azt gondolom, hogy itt Újvidéken, de akár Szabadkán is olyan lehetőségek vannak már a fiatalok számára, amivel ők tudnak élni. Itt az Európa Kollégium jelentősége óriási Újvidéken, ahol gyakorlatilag olyan körülmények között tudnak lakni a fiatalok, amely megkönnyíti számukra a tanulást, illetve a családok számára is megkönnyíti azt, hogy tovább taníttassák a gyermekeiket.” 

Az MNT elnöke hozzátette, szeptemberben szeretnék megszervezni az Edu-Expót, illetve a suliexpót, hogy a diákok már a tanítási év elején megismerkedhessenek a továbbtanulási lehetőségekkel.

Forrás: Pannon RTV, 2023. május 6.