Fremond Árpád: Magyarkanizsa példaértékű teljesítményt tud felmutatni | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Fremond Árpád: Magyarkanizsa példaértékű teljesítményt tud felmutatni

A magyarkanizsai önkormányzat és a Magyar Nemzeti Tanács között folyamatos az együttműködés. A találkozón a jövőbeli tervekről egyeztettek.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Az önkormányzat az elkövetkező időszakban összekészíti és megpróbálja megalkotni azokat a terveket, melyekkel majd a 2024-es évben talán a kivitelezésig is eljuthatnak. Ezek a tervek közé fog tartozni a magyarkanizsai bölcsőde bővítése, másrészről pedig a középiskolai kollégium kialakítása.”

Az elkövetkező időszakban az oktatási terület fejlesztése kiemelt szerepet kap majd Magyarkanizsa községben. Az MNT támogatja a fejlesztéseket.

Fremond Árpád, elnök, MNT: „Mindenképp nagy figyelmet fogunk fordítani a szakkollégiumi rendszer építése, és a kollégiumi helyek és férőhelyeknek a bővítésére. Az volna a feladata a Magyar Nemzeti Tanácsnak az elkövetkező periódusban, vagyis ebben a mandátumban, hogy segítse Magyarkanizsa önkormányzatát abban, hogy ezt a szakkollégiumi rendszert bővíteni tudjuk, és megpróbáljunk erre közösen forrásokat biztosítani.”

A MNT elnöke hozzátette, hogy a magyarkanizsai önkormányzat az oktatás, a kultúra, a tájékoztatás fejlesztése, valamint a hivatalos írás-, és nyelvhasználat alkalmazása terén is példaértékű teljesítményt tud felmutatni.

Forrás: Pannon RTV, 2023. június 22.