Арпад Фремонд: Кањижа може да прикаже резултат за пример | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Арпад Фремонд: Кањижа може да прикаже резултат за пример

Постоји континуирана сарадња између локалне самоуправе Кањижа и Мађарског националног савета. На састанку се разговарало о будућим плановима.

Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа: "У наредном периоду локална власт ће припремити и покушати да изради планове до чије ће реализације можда доћи током 2024. године. Ти планови ће укључивати ​​проширење дечијих јаслица у Кањижи, а с друге стране, изградњу средњошколског ученичког дома."

У наредном периоду, развој у области просвете ће имати истакнуту улогу у општини Кањижа. Мађарски национални савет подржава ове инвестиције.

Арпад Фремонд, председник, МНС: „Сигурно ћемо пуно пажње посветити изградњи Средњошколског дома за ученике и проширење постојећих смештајних капацитета. Задатак Мађарског националног савета у предстојећем периоду, односно у овом мандату, био би да помогне локалној самоуправи Кањижа да прошири смештајни капацитет за ученике у домовима и да покушамо заједнички да обезбедимо средства за то."

Председник Мађарског националног савета је додао да локална самоуправа Кањижа такође може да прикаже резултат за пример на подручју образовања, културе, развоја информисања, као и службене употребе језика и писма.

Извор: Панон РТВ, 22. јун 2023.