Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja | Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

Вести

Јене Хајнал: Изградња вртића „Вацкор" напредује брзим темпом

Мађарски национални савет није престајао са радом, у току је реализација многих пројеката - истакао је Јене Хајнал, гостујући у програму Суботичког мађарског радија.

Фебруар 17. даље
МНС: Предлог закона о изменама и допунама закона о култури предвиђа одузимање мањинских колективних права

Предлог закона о изменама и допунама закона о култури, о којем се ових дана широм Србије одвија јавна расправа, на више места предвиђа одузимање одређених, законом гарантованих националних мањинских колективних права, што није у супротности само са међународним принципом заштите стечених људских

Фебруар 12. даље
"Свет банкарства" – помоћни уџбеник за средњошколце

У Суботици је представљен приручник под називом „Свет банкарства". Ово издање пружа помоћ средњошколцима у стицању основног знања из економије.

Фебруар 5. даље
Данас је Дан мађарске културе

Данас је Дан мађарске културе који се слави широм земље и ван граница матице, због пандемије корона вируса се, међутим, ове године свечаности одржавају на неуобичајен начин, пре свега онлајн програмима.

Јануар 22. даље
Реч председника

Драги посетиоци!

Поздрављам Вас на званичној веб-презентацији Националног савета мађарске националне мањине, који представља непосредно изабрану самоуправу Мађара у Србији, челно тело културне аутономије, посредством којег мађарска национална заједница у Србији остварује своје колективно мањинско право на самоуправу у областима културе, образовања, јавног информисања и службене употребе језика и писма, који предузима кораке да – без обзира на историјске токове – мађарска заједница у Војводини пронађе себе, пронађе свој дом.

ДАЉЕ