Вести | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Вести

Рођендански број и пригодна издања поводом 75. годишњице недељника "Hét Nap"

Војвођански недељник на мађарском језику "Hét Nap" слави 75. рођендан. То је значајна доб, нарочито за један мањински лист. Желимо му да доживи и стоту, да и за 25 година има читалаца, ако не у штампаном облику, оно барен на интернету.

Април 9. даље
Размотрени извештаји и завршни рачун МНС-а

Мађарски национални савет је одржао 20. редовну седницу, на којој су размотрени и прихваћени извештај о раду МНС-а за 2020. годину, финансијски извештај и завршни рачун.

Март 1. даље
Јене Хајнал: Изградња вртића „Вацкор" напредује брзим темпом

Мађарски национални савет није престајао са радом, у току је реализација многих пројеката - истакао је Јене Хајнал, гостујући у програму Суботичког мађарског радија.

Фебруар 17. даље
МНС: Предлог закона о изменама и допунама закона о култури предвиђа одузимање мањинских колективних права

Предлог закона о изменама и допунама закона о култури, о којем се ових дана широм Србије одвија јавна расправа, на више места предвиђа одузимање одређених, законом гарантованих националних мањинских колективних права, што није у супротности само са међународним принципом заштите стечених људских

Фебруар 12. даље
"Свет банкарства" – помоћни уџбеник за средњошколце

У Суботици је представљен приручник под називом „Свет банкарства". Ово издање пружа помоћ средњошколцима у стицању основног знања из економије.

Фебруар 5. даље
Данас је Дан мађарске културе

Данас је Дан мађарске културе који се слави широм земље и ван граница матице, због пандемије корона вируса се, међутим, ове године свечаности одржавају на неуобичајен начин, пре свега онлајн програмима.

Јануар 22. даље
Јене Хајнал: 2021-е ће се градити забавишта и развиће се програм за таленте

Национални савет мађарске националне мањине је у задњим данима прошле године прихватио буџет за 2021-у годину. И приходи и трошкови су предвиђени у износу од 1 милијарде 691 милиона 873 хиљада 558 динара, што је за 24 одсто више него 2020-е.

Јануар 7. даље
Какав посао очекује Мађарски национални савет у 2021. години?

МНС ће - према плановима - следеће године располагати са 24 одсто више новца него ове године.

Децембар 30. даље

Pages