Ученици четвртог разреда из Трешњевца добили пакет књига | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Ученици четвртог разреда из Трешњевца добили пакет књига

Свечаност поводом краја школске године одржана је у Основној школи „Арањ Јанош” у Трешњевцу. Млади ученици су припремили пригодан програм, а након тога су ученици четвртог разреда добили пакет књига у вредности од 5000 динара. Пакет углавном садржи лектиру.

Оливер Хубаи, ученик четвртог разреда: „Веома сам срећан због тога што смо добили пакет књига, изузетно волим да читам. Моји омиљени су авантуристички романи.”

Пакети књига ће, захваљујући Мађарском националном савету, бити подељени у 70 основних школа у 25 локалних самоуправа. Поред тога, на подршку Мађарског националног савета могу да рачунају и остале старосне групе.

Арпад Фремонд, председник Мађарског националног савета: „Мађарски национални савет ће и ове године сваком ђаку прваку, који своје школовање започне на мађарском језику широм Војводине, уручити комплетан пакет уџбеника. Важно је да после четвртог разреда основне школе, када крену у више разреде, где им се такође завршава једно животно раздобље, када деца прелазе из нижих у више разреде, да и то у неком облику пролсавимо.”

Председник Мађарског националног савета је додао да ће од наредне школске године и ученици који завршавају осми разред моћи да рачунају на поклон-пакет књига.

Извор: Панон РТВ, 27. јун 2023.