Učenici četvrtog razreda iz Trešnjevca dobili paket knjiga | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Učenici četvrtog razreda iz Trešnjevca dobili paket knjiga

Svečanost povodom kraja školske godine održana je u Osnovnoj školi „Aranj Janoš” u Trešnjevcu. Mladi učenici su pripremili prigodan program, a nakon toga su učenici četvrtog razreda dobili paket knjiga u vrednosti od 5000 dinara. Paket uglavnom sadrži lektiru.

Oliver Hubai, učenik četvrtog razreda: „Veoma sam srećan zbog toga što smo dobili paket knjiga, izuzetno volim da čitam. Moji omiljeni su avanturistički romani.”

Paketi knjiga će, zahvaljujući Mađarskom nacionalnom savetu, biti podeljeni u 70 osnovnih škola u 25 lokalnih samouprava. Pored toga, na podršku Mađarskog nacionalnog saveta mogu da računaju i ostale starosne grupe.

Arpad Fremond, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta: „Mađarski nacionalni savet će i ove godine svakom đaku prvaku, koji svoje školovanje započne na mađarskom jeziku širom Vojvodine, uručiti kompletan paket udžbenika. Važno je da posle četvrtog razreda osnovne škole, kada krenu u više razrede, gde im se takođe završava jedno životno razdoblje, kada deca prelaze iz nižih u više razrede, da i to u nekom obliku prolsavimo.”

Predsednik Mađarskog nacionalnog saveta je dodao da će od naredne školske godine i učenici koji završavaju osmi razred moći da računaju na poklon-paket knjiga.

Izvor: Panon RTV, 27. jun 2023.