Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja | Skip to main content

Vesti

Jene Hajnal: Izgradnja vrtića „Vackor" napreduje brzim tempom

Mađarski nacionalni savet nije prestajao sa radom, u toku je realizacija mnogih projekata - istakao je Jene Hajnal, gostujući u programu Subotičkog mađarskog radija.

Februar 17. Dalje
MNS: Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o kulturi predviđa oduzimanje manjinskih kolektivnih prava

Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o kulturi, o kojem se ovih dana širom Srbije odvija javna rasprava, na više mesta predviđa oduzimanje određenih, zakonom garantovanih nacionalnih manjinskih kolektivnih prava, što nije u suprotnosti samo sa međunarodnim principom zaštite stečenih ljudsk

Februar 12. Dalje
„Svet bankarstva" – pomoćni udžbenik za srednjoškolce

U Subotici je predstavljen priručnik pod nazivom „Svet bankarstva". Ovo izdanje pruža pomoć srednjoškolcima u sticanju osnovnog znanja iz ekonomije.

Februar 5. Dalje
Na Paliću centralna proslava za južne krajeve povodom Dana mađarske kulture

Na priredbi su dodeljene i brojne nagrade.

Januar 29. Dalje
Danas je Dan mađarske kulture

Danas je Dan mađarske kulture koji se slavi širom zemlje i van granica matice, zbog pandemije korona virusa se, međutim, ove godine svečanosti održavaju na neuobičajen način, pre svega onlajn programima.

Januar 22. Dalje
Reč predsednika

Dragi posetioci!

Pozdravljam Vas na zvaničnoj veb-prezentaciji Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, koji predstavlja neposredno izabranu samoupravu Mađara u Srbiji, čelno telo kulturne autonomije, posredstvom kojeg mađarska nacionalna zajednica u Srbiji ostvaruje svoje kolektivno manjinsko pravo na samoupravu u oblastima kulture, obrazovanja, javnog informisanja i službene upotrebe jezika i pisma, koji preduzima korake da – bez obzira na istorijske tokove – mađarska zajednica u Vojvodini pronađe sebe, pronađe svoj dom.

DALJE