Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja | Skip to main content

facebookinstagram

Vesti

Vrtić "Vackor" u Subotici biće završen do prvog septembra

Mađarska predškolska vaspitno-obrazovna ustanova primiće decu u užem centru grada.

Jun 21. Dalje
view
Gordana Čomić razgovarala sa predstavnicima Mađarskog nacionalnog saveta

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog tokom posete Subotici razgovarala je o radu MNS, o ostvarenim i programima koji su u toku, i o funkcionisanju institucija čiji su osnivač.

Jun 9. Dalje
view
Teškoće u nastavi mađarskog jezika kao jezika sredine
U organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta
April 27. Dalje
view
Rođendanski broj i prigodna izdanja povodom 75. godišnjice nedeljnika Hét Nap

Vojvođanski nedeljnik na mađarskom jeziku Hét Nap slavi 75. rođendan. To je značajna dob, naročito za jedan manjinski list. Želimo mu da doživi i stotu, da i za 25 godina ima čitalaca, ako ne u štampanom obliku, ono baren na internetu.

April 6. Dalje
view
Mađarski nacionalni savet održao 20. redovnu sednicu

Mađarski nacionalni savet je održao 20. redovnu sednicu, na kojoj su razmotreni i prihvaćeni izveštaj o radu MNS-a za 2020. godinu, finansijski izveštaj i završni račun.

Mart 1. Dalje
view
Opremljen boravak za stotinu đaka u školi u Kanjiži

KANjIŽA: Zahvaljujući donaciji Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine obnovljene su i opremljene učionice za dnevni boravak đaka u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Kanjiži.

Mart 1. Dalje
view
Reč predsednika

Dragi posetioci!

Pozdravljam Vas na zvaničnoj veb-prezentaciji Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, koji predstavlja neposredno izabranu samoupravu Mađara u Srbiji, čelno telo kulturne autonomije, posredstvom kojeg mađarska nacionalna zajednica u Srbiji ostvaruje svoje kolektivno manjinsko pravo na samoupravu u oblastima kulture, obrazovanja, javnog informisanja i službene upotrebe jezika i pisma, koji preduzima korake da – bez obzira na istorijske tokove – mađarska zajednica u Vojvodini pronađe sebe, pronađe svoj dom.