Könyvcsomagot kaptak az oromhegyesi negyedikesek | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Könyvcsomagot kaptak az oromhegyesi negyedikesek

Évzáró ünnepséget tartottak az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. A fiatalok alkalmi műsorral készültek, majd a negyedik osztályos tanulók 5 000 dinár értékű könyvcsomagban részesültek. A csomag elsősorban házi olvasmányokat tartalmaz.

Hubai Olivér, negyedikes: „Nagyon örültem, hogy kaptunk egy könyvcsomagot, kimondottan szeretek olvasni. Kedvenceim a kalandregények."

25 önkormányzat 70 általános iskolájában osztanak könyvcsomagot a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából. Emellett a többi korosztály is számíthat az MNT támogatására.

Fremond Árpád, az MNT elnöke: „A Magyar Nemzeti Tanács ebben az évben is teljes tanszercsomagot fog ajándékozni minden egyes elsősnek, aki magyar nyelven kezdi meg tanulmányait Vajdaság-szerte. Fontos az, hogy az általános iskola negyedik osztálya után, amikor felsőbe mennek, ahol szintén egy korszak lezárul, amikor alsóból felsőbe mennek a gyerekek, hogy ezt valamilyen formában megünnepeljük."

Az MNT elnöke hozzátette, hogy a következő tanévtől a nyolcadik osztályt végző tanulók is számíthatnak majd ajándék könyvcsomagra.

Forrás: Pannon RTV, 2023. június 27.