Gyors ütemben halad a Vackor óvoda építése | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Gyors ütemben halad a Vackor óvoda építése

 

A Magyar Nemzeti Tanács nem állt le a munkával, számos projekt megvalósítása van folyamatban – emelte ki Hajnal Jenő a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

A legfontosabb, hogy eljuthassunk a koronavírussal szembeni védelmi állapot olyan fázisába, amely lehetővé teszi majd az elmaradt, ám kiemelten fontos rendezvények megszervezését - nyilatkozta a  Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Hajnal Jenő kifejtette, hogy a személyes kapcsolattartás a vajdasági magyar közösség egyik lételeme. Elmondta, hogy mindennek ellenére az MNT nem állt le a munkával. Számos projekt megvalósítása van folyamatban. Létrehoznának a meglévők mellett egy pancsovai szórványközpontot. Az adai szakkollégium építése is hamarosan megkezdődhet. Bővül a zentai szakkollégiumi rendszer. Hajnal Jenő arról is beszélt, hogy az aracsi pusztatemplom megőrzésének, konzerválásának a terve is jól halad, valamint a romtemplomtól egy kilométerre tervezett látogatóközpont tervei is megvannak. Az MNT elnöke emellett a vajdasági óvodafejlesztésről is beszélt. A Szabadkán épülő Vackor óvoda tervéről is szólt.

„Aki a Radić fivérek utcán végighalad, az láthatja, tapasztalhatja, hogy milyen gyors ütemben halad az építkezés. Itt már a működési feltételek megteremtésén dolgozunk, hiszen három óvodai és két bölcsődei csoport létrehozásával most látjuk, hogy a magán óvodákban mindez miként működik, hogyan építkezik egyik csoport a másikra, hogyan kell majd meghirdetni ezt, hogy érdeklődő szülők beírassák gyerekeiket. Ez egy nagyon összetett folyamat, de jó tapasztalatokat tudtunk szerezni. Ennek a rendszernek a kidolgozása folyamatban van.”

Forrás: Pannon RTV, 2021.február 17.