Јене Хајнал: Изградња вртића „Вацкор" напредује брзим темпом | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Јене Хајнал: Изградња вртића „Вацкор" напредује брзим темпом

Мађарски национални савет није престајао са радом, у току је реализација многих пројеката - истакао је Јене Хајнал, гостујући у програму Суботичког мађарског радија.

Најважније је да стигнемо до оне фазе заштите од корона вируса, која ће омогућити организацију пропуштених, али изузетно важних манифестација - изјавио је председник Мађарског националног савета. Јене Хајнал је надаље објаснио да је лични контакт један од елемената постојања мађарске заједнице у Војводини. Он је рекао да упркос свему томе, МНС није престајао са радом. У току је реализација многих пројеката. Поред постојећих, формирали би један центар за дијаспору у Панчеву. Ускоро може почети и изградња Дома ученика у Ади. Шири се систем домова у Сенти. Јене Хајнал је такође говорио и о томе да план за очување и конзервацију Цркве у пустари Арача добро напредује, а такође су готови и планови за центар за посетиоце, чија изградња је планирана на један километар од цркве. Председник МНС-а говорио је и о развоју војвођанских вртића. Такође је говорио и о плану вртића „Вацкор" који се гради у Суботици.

„Свако ко пролази улицом „Браће Радић", може да види, да искуси којом брзином напредује изградња. Ту већ радимо на стварању услова за рад, јер стварањем три обданишне групе и две за јаслени узраст, сада можемо видети како то све функционише у приватним вртићима, како се једна група надограђује на другу, како ће све то морати да се огласи тако да заинтересовани родитељи упишу своју децу. То је један врло сложен процес, али успели смо да стекнемо добра искуства. Израда тог система је у току."

Извор: Pannon RTV, 2021.02.17.