Várja a gólyákat az Európa Kollégium | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Az intézménybe azon elsőéves hallgatok jelentkezését várják, akik felvételt nyertek valamelyik újvidéki akkreditált felsőoktatási intézménybe.

A szabadkai Káposzta Antónia az információs technológia világában szeretne érvényesülni. A frissen végzett középiskolás ezért az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karán folytatja tanulmányait. Reméli, hogy az egyetemi évek alatt az Európa Kollégium lakója lehet.

„Teljes egészében támogatja a magyar ajkú diákokat. Nagyon szépen meg van csinálva és sok feltételnek megfelel.”

Az újvidéki Európa Kollégiumban többnyire kétágyas, saját fürdővel ellátott szobák vannak. Emellett konyhák és társalgók is a hallgatók rendelkezésére állnak. Az intézmény egyedi módon szakkollégiumi rendszert is működtet.

Az elsőéves hallgatók számára 150 férőhely van fenntartva. Azok az elsőéves hallgatók pályázhatnak a bentlakásra, akik felvételt nyertek valamelyik akkreditált újvidéki felsőoktatási intézménybe, magyarul végezték az általános- vagy a középiskolát, és az állandó lakcímük nem Újvidék területén van.

Snejder-Sára Ildikó, igazgató, Európa Kollégium: „A pályázati dokumentációt, illetve a formanyomtatványokat, amelyeket ki kell tölteni, megtalálják a Magyar Nemzeti Tanács honlapján, de az Európa Kollégium honlapjáról is egy link elvezet ugyanide, ahol pontos leírást tudnak találni, tehát a pályázati feltételekről, dokumentumokról, amelyeket át kell nyújtani. Vajdaság-szerte a CMH-irodákban kell ezeket a pályázati kérvényeket átadni.”

A felsőéves hallgatók a második körben, október folyamán tudnak majd jelentkezni a kollégiumba.

Forrás: Pannon RTV, 2020. augusztus 15.