Jene Hajnal: Učenje na daljinu bilo uspešno | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

You are here

Jene Hajnal: Učenje na daljinu bilo uspešno

 

TV Panon je emitovala ukupno 1200 školskih časova, u saradnji sa 32 nastavnika osnovne i 25 nastavnika srednje škole – rekao je Jene Hajnal predsednik Mađarskog nacionalnog saveta.

Jene Hajnal ocenio je kao uspešno, danas završeno učenje na daljinu na mađarskom jeziku.

Predsednik MNS je gostujući na Subotičkom mađarskom radiju zahvalio svim nastavnicima, koordinatorima, tehničkim saradnicima koji su snimili i uredili video-materijale, a đacima i roditeljima se zahvalio na strpljenju.

Predsednik MNS govorio je i o budućim planovima, od koji je jedan, mađarski vrtić planiran za Suboticu a drugi je obnova srednjevekovne crkve u Arači i njene okoline: “Dve veoma važne investicije. Subotički vrtić dobro stoji, dobijanje dozvole je samo pitanje dana. Ovaj period nas je na žalost kočio. Što se tiče srednjevekovne crkve u Arači, veoma nas je obradovala činjenica da je uvrštena u nacionalnu baštinu. To nas dodatno podstiče da sa potpuno novim planovima i novim konceptom, zajedno sa zemljom maticom krenemo u obnavljanje, i mislim da će se sačuvati najvažniji elementi ove crkve i ono što je najbliže srcu, ali istovremeno njena okolina, centar za posetioce i  pristupačnost će je učiniti novom, turističkom atrakcijom 21. veka.”

Izvor: RTV Panon