„Svet bankarstva" – pomoćni udžbenik za srednjoškolce | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

„Svet bankarstva" – pomoćni udžbenik za srednjoškolce

U Subotici je predstavljen priručnik pod nazivom „Svet bankarstva". Ovo izdanje pruža pomoć srednjoškolcima u sticanju osnovnog znanja iz ekonomije.
„Svet bankarstva" je autorsko delo Sonje Lobode i Eve Lazić, stručnih nastavnika ekonomije, a recenziju potpisuju Kornel Tot i Judit Nađpal, direktor i nastavnica stručnih predmeta Ekonomske i trgovinske škole u Senti.
 

Pomoćni udžbenik je objavljen u izdanju Mađarskog nacionalnog saveta i Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević" iz Subotice, uz podršku mađarske vlade. Na prezentaciji je, Aniko Jeras, predsednica Izvršnog odbora MNS-a, rekla da se izdavači udžbenika fokusiraju na knjige na mađarskom jeziku za osnovce, pa je pisanje i prevođene knjiga za srednjoškolce palo u drugi plan. Zbog toga je Mađarski nacionalni savet na sebe preduzeo ozbiljan zadatak, predvideo je prevođenje 18 srednjoškolskih udžbenika, a nakon toga na red dolaze publikacije strukovnih škola.

Aniko Jeras, predsednica Izvršnog odbora MNS-a: „Mađarski nacionalni savet nije želeo da čeka dok prevodi i pisanje udžbenika srednjih stručnih škola ne dođu u prvi plan, pa je počeo sa objavljivanjem pomoćnih udžbenika. Danas predstavljeni „Svet bankarstva", već je osmi pomoćni udžbenik objavljen uz podršku Mađarskog nacionalnog saveta. To je već drugi udžbenik za srednjoškolce u ekonomskim i trgovinskim školama, jer je u martu 2019. godine objavljen „Svet novca", a ovom prilikom i „Svet bankarstva". Ovaj pomoćni udžbenik će moći da koriste srednjoškolci, koji se školuju na različitim stručnim smerovima, stručnih ekonomskih i trgovinskih srednjih škola."

 

Izvor: Pannon RTV., 05.02.2021.